Krstajić: Bio sam na nišanu Botića, noge su mi se odsjekle

Nezavisne.com
Krstajić: Bio sam na nišanu Botića, noge su mi se odsjekle

Tuzla - Noge su mi se odsjekle kada sam u Kristijanovoj (Botić) ruci vidio pištolj. Bio sam na vratima, faktički njegova prva meta, dok je on namjeravao da priđe Amiru Kovačeviću, rekao je Mladen Krstajić, proslavljeni fudbaler Partizana, Šalkea 04 te reprezentacije Srbije u nastavku suđenja Amiru Kovaćeviću (43).

Kovačević je optužen za ubistvo Kristijana Botića (37), 9. septembra 2013. godine u blizini motela „Rojal" u Tuzli.

„U Tuzlu sam došao na poziv vlasnika „Rojala", koji je slavio rođenje kćerke. Došao sam da slavimo, a ne da me neko vrijeđa i maltretira. U jednom trenutku, nakon što sam pjevao pjesme od Halida Bešlića, Esada Plavog i Hakale, Botić mi je uzeo mikrofon i rekao da sam mnogo bolji fudbaler od pjevača. Zahvalio sam se svom domaćinu i izašao iz objekta", kazao je Krstajić.

On je kazao da je ispred „Rojala" bio sa Kovačevićem, a onda je izašao i Botić koji je fizički napao Kovačevića. Krstajić je dalje naveo da je nakon toga s Kovačevićem otišao u sobu broj jedan koju je ranije iznajmio.

„Botić je navaljivao da uđe u sobu, ali smo ga ja i moj kum Nenad Tomić uspjeli odgurnuti i zaključati vrata. Ključ se slomio u bravi, a u tim trenucima Kovačević je bio uplašen i prestravljen. Odlučio je da izađe kroz prozor. Poslije desetak minuta u sobu je došao Nenad Tomić i ispričao mi šta se dogodilo", kazao je Krstajić.

Sudsko vijeće saslušalo je i svjedoka Nedžada Mazića zvanog Mrkva, koji je rekao kako mu je Botić psovao majku i prijetio, te da se te večeri osjećao poniženo i uplašeno. Svoj nalaz i mišljenje dopunio je i sudski vještak Zdenko Cirhlaž, koji je naveo kako povreda koljena desne noge Amira Kovačevića najvjerovatnije nije nanesena udarcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana