Kosta Simić sporazumno priznao krivicu

Srna
Kosta Simić sporazumno priznao krivicu

Sarajevo - Optuženi Kosta Simić /26/ iz Modriče sporazumno je priznao krivicu za neovlašteni promet drogama, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da je optuženi Simić, koji je ranije osuđivan, sa tužiocem Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi Simić je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 21. novembra prošle godine, koju je potvrdio Sud BiH 28. novembra.

U skladu sa sporazumom, tužilac predlaže da Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela opisanog u optužnici Tužilaštva BiH.

Prilikom utvrđivanja navedene kazne zatvora uzete su u obzir posebno olakšavajuće okolnosti - da je optuženi odmah na početku istrage bezrezervno priznao krivicu, što je pomoglo tužiocu u otkrivanju i dokazivanju predmetnog krivičnog djela, kao i da je riječ o mlađem licu, da je oženjen, te da je otac jednog maloljetnog djeteta.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat o sadržaju optužnice, te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica, kao i da je upoznat da može snositi troškove krivičnog postupka.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi pristaje da će na poziv Suda BiH svjedočiti o krivičnopravnom događaju povodom kojeg je zaključio sporazum.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana