Kondiću četiri godine zatvora za ubistvo Željka Ninića

Avaz.ba
Kondiću četiri godine zatvora za ubistvo Željka Ninića

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci osudio je u srijedu Vida Kondića (77), iz mjesta Bronzani Majdan, na četiri godine zatvora zbog ubistva dvadesettrogodišnjeg Željka Ninića, u aprilu ove godine.

Kako je u obrazloženju presude rekla sudija Olga Pantić, sudsko vijeće je utvrdilo da je nesporno da je Kondić počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret. Ona je pojasnila da je Vijeće u obzir uzelo veliki broj olakšavajućih okolnosti.

- Vijeće je kao olakšavajuće okolnosti uzelo godine života optućenog, da je bolestan i njegovo primjereno ponašanje tokom cijelog postupka. U obzir je uzeto i njegovo iskreno kajanje kao i činjenica da je, prema nalazima vještaka, ovo djelo počinio u stanju jako povišene afektivne napetosti te da je bio bitno smanjeno uračunljiv te nije moga oda shvati posljedice djela, rekla je Pantić.

Branilac Vida Kondića, advokat Jovo Pilipović, rekao je novinarima nakon izricanja presude da će se žaliti jer smatra da je sud trebao utvrditi da je njegov branjenik počinio ubistvo koje mu se stavlja na teret ali da je trebao biti oslobođen zatvorske kazne zbog svih okolnosti koje su prethodile samom ubistvu.

- Ninić je bio osoba od koje je strahovalo 300 porodica na tom području i imao je više krivičnih djela nego godina. Ranije je napadao mog branjenika i smatram da je i ova kazna previsoka, rekao je Pilipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana