Kćerka žali ubijenog oca, ne tereti brata

Nebojša Tomašević
Kćerka žali ubijenog oca, ne tereti brata

Banjaluka - Ivana Stijaković, kćerka Radovana Stijakovića (49), juče je u banjalučkom Okružnom sudu izjavila da njen otac nije zaslužio da bude ubijen iako ju je maltretirao i jednom istukao.

Ona je istakla da ne može ni da traži krivično gonjenje i kažnjavanje brata Roberta Stijakovića (29) koji se tereti da je naručio ubistvo oca. Osim Roberta optužen je njegov prijatelj Danijel Dujić, koji se tereti da je hicima iz automatske puške usmrtio Radovana.

- Žao mi je oca, ničim ovo nije zaslužio. Žao mi je i brata, ali za njega ne mogu da tražim kaznu. Ipak je to moj brat. Najradije bih voljela da ga sada povedem sa sobom - ispričala je plačući Ivana Stijaković.

Svjedok Gordana Stijaković, koja je bila u braku sa Radovanom, a razveli su se prije ubistva, takođe nije tražila krivično gonjenje svog sina Roberta. Radovana je opisala kao nasilnika koji je često maltretirao iako je priznala da je finansijski pomagao djecu i nju.

S druge strane, Robertov prijatelj Darko Despotović i Radovanova djevojka Jasna Vuruna za ubijenog su rekli da je bio dobar i pravičan čovek koji se nije bez razloga svađao s djecom.

Prema optužnici, Robert Stijaković je iz koristoljublja 19. januara ove godine u kafani "Kazablanka" u Kočićevu kod Gradiške nagovorio Dujića da mu ubije oca. Robert je optužen da je nabavio i skrivao automatsku pušku kojom je ubijen njegov otac. U optužnici se navodi da je Dujić 22. januara došao u blizinu kuće Stijakovića oko 22 časa te ispalivši rafal iz automatske puške kroz prozor usmrtio Radovana koji je sjedio u trpezariji za stolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana