Jović nagovijestio da će ubiti rođaka

Nebojša Tomašević
Jović nagovijestio da će ubiti rođaka

Banjaluka - Desimir Jović (57) iz Bistrice kod Banjaluke, optužen za pokušaj ubistva, pričao je da će ubiti svog rođaka Svetislava Jovića, kojeg je nožem teško povrijedio u predjelu stomaka i lica.

Ovo je kazao Svetislav u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Desimiru Joviću.

- Tu priču sam čuo nakon što me je izbo nožem. Na sedam dana prije napada na mene, Desimir je pričao suprugu moje poznanice Nene Damjanović da će me ubiti. Ne znam zašto - rekao je Svetislav Jović.

Dodao je da želi da njegov rođak bude kažnjen jer ako izađe iz zatvora, biće još gori.

- Bojim se da me opet ne bi napao. Tog dana smo zajedno pili i nije bilo sukoba, a nismo ih imali ni ranije. On je mojoj majci Drenki govorio da će zaklati nju i sestru, ne znam zašto - rekao je Svetislav i dodao da Desimir voli alkohol i da pije otkako ga on zna.

Ispričao je da su se on i Desimir poslije druženja u kafani razišli i svaki je otišao svojoj kući.

- Dok sam bio u kući, čuo sam da neko galami. Majka je izašla u dvorište i vidjela Desimira. Tu su se i posvađali. Izašao sam i rekao mu da ide kući jer je pijan i zaprijetio da ću, u suprotnom, zvati policiju. On je nasrnuo na mene. Pogurali smo se i pali na zemlju. Nisam ni osjetio ubod, samo neku čudnu toplinu. Onda sam vidio krv na stomaku i pao u nesvijest - ispričao je Svetislav.

Desimira optužnica tereti da je rođaka Svetislava 10. aprila ove godine više puta ubo nožem tokom tuče ispred njegove kuće u zaseoku Jovići, u selu Bistrica kod Banjaluke. U optužnici se navodi da je Desimir pijan, sa 3,24 promila alkohola u krvi, nožem sa oštricom dužine 11,5 centimetara dva puta ubo Svetislava u stomak i jednom u obraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana