Još dva mjeseca pritvora zbog ubistva

Nezavisne.com
Još dva mjeseca pritvora zbog ubistva

Brčko - Goranu Ristiću (22) iz Brčkog, osumnjičenom da je prije mjesec dana u brčanskom naselju Grčica na podmukao način ubio svog godinu starijeg sugrađanina Miloša Drocu, za još dva mjeseca produžen je pritvor.

Odluku je donio Osnovni sud u Brčkom postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta.

"Prije isteka pritvora koji mu je u trajanju do 30 dana određen odmah nakon hapšenja, Tužilaštvo je predložilo produženje ove mjere za još dva mjeseca. Tužilaštvo je ocijenilo da i dalje egzistiraju razlozi koji opravdavaju boravak osumnjičenog u pritvoru, iz kojih mu je ova mjera ranije izrečena", navode iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Kako argumentuju, ocijenjeno je da i dalje postoji opasnost da bi osumnjičeni mogao pobjeći, uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i ponoviti krivično djelo.

"Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cijelosti, ocijenivši ga osnovanim iz svih razloga navedenih u prijedlogu, pa je osumnjičenom produžio pritvor za dva mjeseca", naglašavaju iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Rješenje o produženju pritvora osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo pobiti žalbom.

Tužilaštvo Brčko distrikta vodi istragu protiv Ristića zbog sumnje da je 23. maja oko četiri sata, ispred pekare "Dan i noć", zajedno sa još jednim licem ubio Drocu. Podmuklom ubistvu prethodila je prepirka osumnjičenih sa Drocom i dva lica koja su bila u njegovom društvu, nakon čega je Droca više puta uboden, od čega je i umro.

Za ovo ubistvo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana