Ješiću 18 mjeseci robije

Nebojša Tomašević
Ješiću 18 mjeseci robije

Doboj - Slavko Ješić (33) iz Šamca osuđen je na 15 mjeseci zatvora u dobojskom Okružnom sudu jer je ispalio rafal na "opel vektru" svog poznanika N. D., u kojoj su u tom trenutku osim vozača bile još tri osobe.

Ješić je zbog ovog djela optužen za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Osuđen je nakon što je sa dobojskim Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice.

Prema presudi, svemu je prethodila svađa između Ješića i njegovog poznanika N. D. u selu Lugovi kod Šamca. Oni su se posvađali u noći između 8. i 9. juna prošle godine i nakon svađe putem telefona su se dogovorili da se nađu i rasprave problem na poligonu za vozila u Lugovima kod Šamca. Ješić je na mjesto dogovora došao prvi i sa sobom je ponio automatsku pušku u kojoj se nalazilo 55 metaka. U presudi se navodi da je Ješić toga dana odmah zapucao na "opel vektru" koju je vozio N. D. čim je vidio da je on vozač. U vozilu su se nalazili i R. G., T. S. i S. S. Srećom, ispaljeni hici nisu nikoga pogodili i povrijedili. Vozilo je izrešetano.

Odmah poslije pucnjave na lice mjesta stigla je i policija, koja je uhapsila Ješića. Tada je u blizini kuće koju on koristi pronađena i automatska puška, sa dva okvira i 73 metka. Ješić i N. D. su odranije bili u sukobu i često su se svađali. Prema pričama osoba koje ih poznaju, oni su se prije ove pucnjave nekoliko puta svađali u kafanama u Šamcu, a bilo je i prepucavanja između njih putem društvene mreže "Fejsbuk". Navodno je uzrok sukoba to što su Ješića nekada ranije pretukli N. D. i njegovo društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana