Jednomjesečni pritvor zbog dvostrukog ubistva

Agencije
Jednomjesečni pritvor zbog dvostrukog ubistva

Bihać - Muharemu Keškiću (62) iz Bihaća koji je osumnjičen da je u selu Mala Peć kod Bihaća hicima iz pištolja ubio suprugu Hanku i kuma Ibragu Keškića (51), a tešku ranio kumovog brata Agana (33), juče je u Kantonalnom sudu u Bihaću određen jednomjesečni pritvor.

Keškić je na braću pucao iza kuće Hasana Keškića, gdje je Agan cijepao drva, a njegov brat Ibraga je došao da ga posjeti.  Poslije toga je otišao u svoju kuću i ispalio dva hica u suprugu Hanku, sa kojom je imao osmoro djece. Hanka je prevezena u bolnicu u Bihaću, ali je ubrzo preminula od zadobijenih povreda.

Kada je ubio suprugu Hanku, Muharem je pucao i prema najmlađem sinu Omeru. Nesrećni Omer spasio se tako što je na vrata sobe u kojoj se sakrio stavio ormar. Kada je vidjela šta se desilo pobjegla je  jedna  od Muharemovih snaha sa dvoje djece.

Mještani sela Mala Peć ispričali su da ne znaju šta je bio motiv za ovaj zločin, ali tvrde da nije preljuba.

- Hanku niko u selu proteklih 15 godina nije ni vidio, a Muharem je tukao i maltretirao. Nije joj davao da se pojavi bilo gdje. Rodila mu je osmoro djece, to je bila jedna izmučena duša - ispričao je jedan od mještana.

Neki od mještana su ispričali da je Muharem Keškić bio psihički bolesnik, ali u policiji i u tužilaštvu to juče nisu mogli da potvrde.

Jedan od stanovnika sela Mala Peć rekao je da kada je čuo pucnje dotrčao je do braće Keškić i da je odmah vidio da je Ibraga mrtav jer mu je metak izašao kroz oko, a Agan je bio ranjen u grudi i ruku.

- Agana sam stavio u svoj automobil i odvezao do bolnice u Bihaću, ali sam na pola puta sreo Hitnu pomoć i oni su ga preuzeli - rekao je jedan od mještana.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću potvrdili su da je Aganovo stanje stabilno i da je van životne opasnosti.

Prilikom pretresa Keškićeve kuće policija je pronašla nekoliko bombi i municiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana