Jednomjesečni pritvor trojici mladića iz Laktaša

Srna
Jednomjesečni pritvor trojici mladića iz Laktaša

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za Srđana Pavlovića /33/, Radovana Pajdića /18/ i Miloša Pajdića /20/, nastanjenih u Laktašima, koji su osumnjičeni za razbojništvo i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

 "Mjere pritvora za osumnjičene određene su do 11. decembra", rekla je Srni portparol Okružnog suda u Banjaluci Jelena Marković-Popović.

Ona je naglasila da je pritvor određen zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

"Pritvor je određen i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", istakla je Popovićeva.

Osumnjičeni su, zajedno sa maloljetnim P.M. nastanjenim u Banjaluci, od 26. avgusta do 15. oktobra ove godine, uz prijetnju puškom i nožem, opljačkali radnike benzinske pumpe "Nestro petrol" u Banjaluci i dvije pumpe "Nis petrol" u mjestu Trn kod Laktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana