Jakovljević tražio 30.000 KM mita

Nebojša Tomašević
Jakovljević tražio 30.000 KM mita

Banjaluka - Vlasnik i direktor preduzeća "Daleks Pajić" iz Kotor Varoša Dojčin Pajić potvrdio je u petak u banjalučkom Okružnom sudu da je od njega stečajni upravnik preduzeća "Prerada drveta" Radovan Jakovljević, koji je optužen za primanje mita, tražio 30.000 maraka kako bi mu isplatio preostali dio duga koji mu duguje "Prerada drveta".

Osim Jakovljevića u ovom slučaju optužen je i advokat Đurađ Šušić, koji se tereti za pomaganje u primanju mita.

- Jakovljević mi je ujutro donio izjavu koju treba da potpišem oko dugovanja "Prerade drveta" prema "Daleks Pajiću" i rekao da moram da dam njemu 30.000 kako bi mi bio isplaćen preostali dio duga. Poslije toga sam odlučio da podnesem krivičnu prijavu, nakon čega sam postao saradnik tužilaštva - kazao je Pajić.

On je ranije na sudu ispričao da je Jakovljeviću dao 70.000 maraka mita 2008. godine kako bi mu isplatio dio duga preduzeća "Prerada drveta". Rekao je da mu je Šušić, koji je bio njegov advokat, savjetovao da da novac Jakovljeviću. Svjedočenju Pajića usprotivili su se advokati odbrane i zatražili da njegov iskaz ne bude uvažen jer Specijalno tužilaštvo RS nije obavijestilo sud i odbranu da je on svjedok pod imunitetom. Prigovore je odbila predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović jer je, kako je objasnila, dozvolila da svjedok bude ispitan na sve okolnosti koje predviđa zakon u slučaju kada neko ima imunitet.

Jakovljević se tereti da je u vrijeme kada je bio stečajni upravnik u "Preradi drveta" krajem 2008. od direktora preduzeća "Daleks Pajić" Dojčina Pajića uzeo 70.000 maraka, a u novembru 2012. godine još 30.000 maraka. To je učinio da bi isplatio dug "Prerade drveta" prema preduzeću "Daleks Pajić". Šušić se tereti da je kao punomoćnik "Daleks Pajića" na svoj bankovni račun primio 70.000 maraka, koje je Jakovljević zahtijevao od Pajića. Taj novac dao je Jakovljeviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana