Jakovljević i Šušić negirali primanje mita

Nebojša Tomašević
Jakovljević i Šušić negirali primanje mita

Banjaluka - Stečajni upravnik preduzeća "Prerada drveta" u Kotor Varošu Radovan Jakovljević i banjalučki advokat Đurađ Šušić, koji se terete za primanje mita, negirali su krivicu u banjalučkom Okružnom sudu. Optužnicom Specijalnog tužilaštva RS njima se stavlja na teret da su primili mito u iznosu od oko 100.000 maraka.

Prema navodima u optužnici, Jakovljević se tereti da je u svojstvu stečajnog upravnika u "Preradi drveta" krajem 2008. od direktora preduzeća "Daleks Pajić" Kotor Varoš Dojčina Pajića zahtijevao i primio 70.000 maraka, a u novembru 2012. godine još 30.000 maraka. To je učinio da bi isplatio potraživanja preduzeća "Daleks Pajić" prema "Preradi drveta".

Šušiću se na teret stavlja da je kao punomoćnik "Daleks Pajića" na svoj bankovni račun primio 70.000 maraka, koje je Jakovljević zahtijevao od Pajića. Potom je novac podigao sa računa i predao Jakovljeviću.

Oni su bili uhapšeni u novembru prošle godine poslije višemjesečne istrage zbog dogovora sa biznismenom Pajićem, koji živi u Štutgardu u Njemačkoj. Navodno je njegovo preduzeće godinama unazad poslovno sarađivalo sa "Preradom drveta".

Pajić je imao velika nenaplaćena potraživanja od "Prerade drveta", pa je postigao dogovor sa Jakovljevićem i Šušićem da za "pristojan" novčani iznos za svoje preduzeće obezbijedi naplatu zaostalih dugovanja od propale firme.

Policija ih je uhvatila dok su planirali drugi transfer, u trenutku kada je Jakovljević otišao u banku da podigne 30.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana