Iznuđivaču novca 26 mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Iznuđivaču novca 26 mjeseci zatvora

Banjaluka - Zoran Marić (37) iz Banjaluke osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog iznude i nanošenja lake tjelesne povrede Miroslavu Kuprešaku iz Laktaša.

Prethodno je Marić s Okružnim tužilaštvom Banjaluka zaključio  sporazum o priznanju krivice.

Presudu je izreklo vijeće kojim je presjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović nakon prihvatanja sporazuma.

Prema presudi Marić je 23. januara 2012. godine napao  Kuprešaka iz Slatine kod Laktaša u namjeri da od njega iznudi 600 maraka. U optužnici se navodi da je Marić utjerivao dug za račun Jovana Z., kojem je  Kuprešak dugovao novac.

- Tog 23. januara 2012. godine Marić je zajedno sa poznanicima Mirkom M. i Davidom T. došao do kuće Kuprešaka "mercedesom 124" u namjeri da od njega naplati navodni dug. Kada su stigli pred kuću, Marić mu je kazao  da uđe u vozilo da popričaju o dugovima, a kada je ušao, svi su krenuli vozilom iz Slatine prema Laktašima. Tokom puta Marić je od Kuprešaka zahtijevao da mu preda 600 maraka koje duguje Jovanu Z. - navedeno je u presudi.

Dodaje se da je, nakon što je Kuprešak rekao da nema novaca, Marić vozaču Davidu T. kazao da zaustavi automobil, a zatim je natjerao oštećenog da izađe iz vozila. Po izlasku iz vozila Marić mu je prišao i francuskim ključem ga udario više puta u glavu i ruku. U jednom trenutku Marićevi poznanici David T. i Mirko M. su mu rekli da prestane i spriječili su ga u daljem premlaćivanju Kuprešaka, koji je lakše povrijeđen.

Zoran Marić uhapšen je krajem januara 2012. godine nakon što je prijavljen za iznudu. Ranije je osuđivan više puta zbog krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana