Izbo poznanika i dobio 11 godina robije

Nebojša Tomašević
Izbo poznanika i dobio 11 godina robije

Banjaluka - Dragomir Spasojević iz Amajlija kod Bijeljine osuđen je pravosnažno na 11 godina zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog ubistva poznanika Đorđa Pejića zvanog Đota iz Janje kod Bijeljine.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je Spasojeviću vijeće samo potvrdilo prvostepenu presudu na koju ga je osudio Okružni sud u Bijeljini.

- Vijeće je pravosnažnu presudu izreklo nakon što je odbacilo žalbe odbrane Spasojevića kao neosnovane - objasnila je Despotovićeva.

Prema presudi, Spasojević je Pejića usmrtio 3. juna prošle godine u zgradi alternativnog smještaja u Karađorđevoj ulici u Janji.

- On je toga dana, u namjeri da ubije Pejića, zamolio K. S. da ga iz Amajlija, gdje je živio, odveze u Janju. Spasojević je u zgradu stigao oko 23 časa. Pošto je ušao u zgradu, prišao je Pejiću i zario mu nož u stomak. Povrijeđeni Pejić je prevezen u bijeljinsku bolnicu "Sveti vračevi", gdje je operisan. Preminuo je 14. juna, a obdukcijom je utvrđeno da je umro od sepse i da je povreda koju mu je nanio Spasojević  uzročnik sepse i smrti - navodi se u presudi.

Dodaje se da je Spasojević, nakon što je ubo Pejića, izašao iz zgrade alternativnog smještaja i Janji, ponovo sjeo u vozilo K. S. i zamolio ga da ga vozi kući, rekavši mu: "Izbo sam ga." Kada je K. S. primijetio krvave ruke kod Spasojevića, vozilom je krenuo prema Policijskoj stanici u Bijeljini. Tokom vožnje od Janje prema Bijeljini Spasojević je u naselju Patkovača otvorio prozor na vozilu i izbacio   nož kojim je počinio ubistvo. Ovaj nož policija je kasnije pronašla.

Prvostepena presuda u bijeljinskom Okružnom sudu mu je izrečena 1. jula ove godine. Do zločina je došlo jer je Đorđe Pejić bio u sukobu sa Spasojevićevim očuhom J. J., koji je takođe stanovao u zgradi alternativnog smještaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana