Iz sudnice: Svjedok tvrdi da je ubicu sina prepoznao po glasu

Goran Obradović
Iz sudnice: Svjedok tvrdi da je ubicu sina prepoznao po glasu

Banjaluka - Hava Husedžinović rekla je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da je po glasu prepoznala da je Mirko Popović ubio njenog sina Aldu Husedžinovića i još dvojicu mladića u Gradišci.

Prema optužnici, Popović i još tri osobe naoružani puškama, obučeni u maskirne uniforme i sa čarapama na glavama došli su 10. avgusta 1992. godine do kuće porodice Husedžinović u Gradišci. U dvorištu kuće zatekli su Aldu Husedžinovića, Ferida Čehajića i Rešida Ajanovića. Popović je jednom od njih stavio ruku na rame i rekao: "Dok mi ginemo, vi ste ovdje j..." Potom su ih tukli i odveli u drugu ulicu, a zatim kombijem odvezli do rijeke Save, gdje su ih ubili.

Hava Husedžinović je rekla da je 10. avgusta, kada je ubijen njen sin, bila sahrana srpskim mladićima iz Gradiške koji su poginuli od granate, te da su se zbog toga krili u podrumu.

- Oko 22 časa otišla sam u prizemlje i kad sam se vraćala na sprat vidjela sam ljude u uniformama ispred kuće. Jedan od njih stavio je ruku na rame mladića i opsovao mu, a ja sam po glasu prepoznala da je to Popović jer smo se ranije družili - rekla je Husedžinovićeva.

Ona je dodala da joj se od straha učinilo da su ti ljudi maleni i da imaju kante na glavi i da su odmah krenuli tući mladiće.

- Tukli su ih i vukli prema kombiju, a zatim su ih odvezli. Sišla sam u podrum i rekla ostalim članovima porodice šta se desilo i da se popnemo na sprat kuće. Poslije pola časa začula sam tri rafala. Tijela smo pronašli poslije pet dana i bila su raspadnuta - istakla je Husedžinovićeva.

Drugi svjedok Mejra Husedžinovića rekla je da je bila u podrumu kuće sa djecom kad su odvedeni mladići.

- Kada smo se popeli na sprat kuće vojnici su se vratili i vidjela sam jednog kako baca bombu u podrum, a drugi je zapalio rezervoar na kamionu - rekla je Mejra Husedžinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana