Iz sudnice: Optuženi negirao da je tukao vlasnika Marakane

Nebojša Tomašević
Iz sudnice: Optuženi negirao da je tukao vlasnika Marakane

Banjaluka - Duća Stojaković (25), koji je optužen da je zajedno sa Čedom Galićem (35) i maloljetnim Đ. G. na smrt pretukao Radenka Cvijića (42) u Ribniku prošle godine, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da Cvijića nijednom nije udario.

On je  juče kao svjedok odbrane istakao da je Cvijić njega udario prvi i oborio na zemlju udarcem.

- Čedo Galić, maloljetni Đ. G., Neđo Todorović i ja došli smo u "Marakanu" oko 22 časa. Bili smo pijani. Izbila je svađa kada je maloljetnik rekao Cvijiću "kako može da vraća za kusur evre kad piše da ih ne prima" i pitao ga: "Kako možeš maloljetnicima  točiti alkohol" - rekao je Galić.

Prema njegovim riječima,  tada je došlo do svađe, a Cvijić, kojeg on poznaje odranije, rekao je da ide po pištolj i izašao napolje.

Galić je kazao da su potom i oni krenuli za njim  iz kafane na sporedna vrata i da ga je tada  Cvijić udario, od čega je pao i onesvijestio se. Kazao je da je nakon što je došao sebi ustao i vidio maloljetnika i Cvijića i neku gužvu. Rekao je da on nije vidio da je Cvijić pretučen.

Vještak neuropsihijatar Bogdan Stojaković, kazao je da je Duća u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio u stanju bitno smanjene uračunjivošću. Rekao je da je na to stanje uticalo konzumiranje alkohola i to što je on osoba s narcisoidnim poremećajem koji  karakteriše to da sebe shvata kao važnu osobu.

Stojaković i Galić se terete da su 27. novembra prošle godine zajedno sa maloljetnim Đ. G., protiv kojeg se odvojeno vodi postupak, u ugostiteljskom objektu "Marakana" u Donjem Zablaću kod Ribnika napali Cvijića zbog svađe oko posluživanja pića, a zatim ga pretukli lopatama i drvenim držalicama. Cvijić je od povreda preminuo dva dana kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana