Iz sudnice: Dukić tvrdi da ga je Bizon ubo bez povoda

Agencije
Iz sudnice: Dukić tvrdi da ga je Bizon ubo bez povoda

Banjaluka - Neđeljko Dukić iz Kneževa izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da traži najoštrije kažnjavanje optuženog Drage Popovića (28) zvanog Bizon, jer smatra da je on želio da ga ubije.

Popović je optužen da je 30. juna ove godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru "Džoni" u centru Kneževa. Prema optužnici Popović je Dukića ubo nožem dužine između 20 i 25 centimetara u grudi. Dukić je zadobio teške povrede opasne po život, a spašen je zahvaljujući blagovremenoj ljekarskoj intervenciji.

Dukić je u sudu rekao da je sukob između njega i Popovića počeo u kanjonu rijeke Ugar u ribljem restoranu.

- Tu smo slavili maturu nas nekoliko. Pored je bio Dule Budić, u čije društvo je došao i Popović. Čak smo ih častili pićem i mesom i sve je bilo dobro do predveče. Popović me napao kada sam njega i društvo zamolio da se udalje od našeg stola dok sravnimo račune - rekao je Dukić.

On je dodao da je tada Popović negodovao i počeo da ga vrijeđa i prijeti mu.

- Govorio mi je da će ubiti mene i djecu i da njega niko neće tjerati. Tada je Dule Budić uspio da ga ugura u automobil i oni su otišli - kazao je Dukić.

Prema njegovim riječima kasnije je otišao do kafića "Džoni", gdje su ga pozvali prijatelji na piće. Istakao je da nije odmah ušao u kafić, jer je unutra bio Popović.

- Kada sam se vraćao prolazeći pored kafića "Džoni" ponovo su me pozvali prijatelji i rekli da je Bizon otišao, pa sam sjeo sa njima. Poslije određenog vremena došao je Popović sa ocem i između njih je nastala galama na koju nisam obraćao pažnju. Međutim, Popović je u jednom trenutku nasrnuo na mene i ubo me nožem - kazao je Dukić.

Svjedok Dule Budić je rekao da je tokom sukoba između Popovića i Dukića bilo obostranog vrijeđanja i psovanja. On je kazao da je i Dukić nasrtao na Popovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana