Ivkoviću i Tubiću ukinut pritvor

Agencije
Ivkoviću i Tubiću ukinut pritvor

Sarajevo - Sud BiH ukinuo je pritvor Aleksandru Ivkoviću i Zoranu Tubiću, osumnjičenima za neovlašten promet drogama, i odredio im mjere zabrane, potvrđeno je Srni iz ovog suda.

Ovom odlukom Suda odbijen je prijedlog Tužilaštva BiH da se osumnjičenima produži pritvor za još tri mjeseca.

Ivkoviću i Tubiću zabranjeno je napuštanje mjesta boravka, oduzete su im putne isprave i zabranjeno izdavanje novih, a zabranjeno im je sastajanje i kontaktiranje sa određenim licima.

Osumnjičeni su obavezni da se jednom sedmično javljaju nadležnoj policijskoj stanici, a ukoliko se ne budu pridržavali izrečenih mjera, Sud im ponovo može odrediti pritvor.

Ivković i Tubić osumnjičeni su da su od novembra 2012. godine do aprila 2013. godine organizovali i rukovodili grupom za organizovani kriminal, te da su drogu kupljenu od lica iz Crne Gore prebacivali u BiH radi dalje prodaje.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru međunarodne akcije "Šetač", koja je bila usmjerena na razbijanje jedne od najvećih narko-grupa na Balkanu.

U ovoj akciji, koja je provedena na području BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, zaplijenjeno je 376 kilograma marihuane, 530 grama heroina, 22 kilograma plastičnog eksploziva, devet bombi, sedam pištolja, puška, oko 4.500 razne municije, prenosni računari, više mobilnih telefona i SIM kartica.

Ivković i Tubić su u pritvoru od 14. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana