Ivkoviću i Tubiću produžen pritvor do 12. oktobra

Agencije
Ivkoviću i Tubiću produžen pritvor do 12. oktobra

Sarajevo - Sud BiH produžio je za još tri mjeseca pritvor Aleksandru Ivkoviću i Zoranu Tubiću, uhapšenim u policijskoj akciji "Šetač", koji se sumnjiče za neovlašten promet drogama.

Prema rješenju Suda, pritvor može trajati do 12. oktobra, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Produženje pritvora Ivkoviću određeno je zbog bojazni da će, ukoliko bi se našao na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze važne za krivični postupak, dok je za Tubića izražena i bojazan da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Ivković i Tubić se sumnjiče da su od novembra 2012. godine do aprila 2013. godine organizovali i rukovodili grupom za organizovani kriminal, te da su drogu kupljenu od lica iz Crne Gore, prebacivali u BiH radi dalje prodaje u BiH i na područje drugih država.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru međunarodne akcije "Šetač", koja je bila usmjerena na razbijanje jedne od najvećih narko grupa na Balkanu.

U ovoj akciji, koja je provedena na području BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, zaplijenjeno je 376 kilograma marihuane, 530 grama heroina, 22 kilograma plastičnog eksploziva, devet bombi, sedam pištolja, puška, oko 4.500 razne municije, prenosni računari, više mobilnih telefona i SIM kartica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana