Istukli starca zbog dnevnice za kosidbu

Nebojša Tomašević
Istukli starca zbog dnevnice za kosidbu

Banjaluka - Mirko Zelić (61), zadobio je povrede slabinskog dijela i oguljotine na prstu tokom razbojništva koje je nad njim počinjeno 10. juna 2011. godine.

Izjavio je vještak tužilaštva Stojan Ćato u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Vladimiru (34) i Milošu Arbutini (22).

Svjedok Mirko Damjanić je ispričao da je Miloš govorio da je "imao neku gužvu sa Zelićem kada je išao da od njega naplati dnevnicu za kosidbu bašte".

- Ne znam šta je tačno bilo, nije govorio detalje. Miloš i ja smo ranije kosili travu kod Zelića i ja sam dogovorio dnevnicu. Kazao sam Milošu da ako vidi Zelića da uzme novac, ali nisam rekao da ide kod njega - kazao je Damjanić koji je tokom svjedočenja pet puta mijenjao iskaz.

Prema navodima u optužnici Miloš i Vladimir Arbutina terete se da su pokušali da opljačkaju Mirka Zelića 10. novembra 2011. godine oko 21 čas u njegovoj kući u Gornjem Vodičevu kod Novog Grada. U svojoj namjeri nisu uspjeli jer ih je on otjerao sjekirom. U optužnici se navodi da su oni tog dana do Zelićeve kuće došli s G. P., koji je u međuvremenu preminuo i zato se ne vodi postupak protiv njega. Pokucali su na vrata i tražili da im otvori, a kada je to uradio napali su ga tražeći novac. Dalje se dodaje da se Zelić opirao, a oni su ga udarili u lice, a zatim i preko leđa. U jednom trenutku Zelić je uspio da nađe sjekiru i kada su to razbojnici vidjeli, pobjegli su. Poslije ovog događaja mještani koji poznaju Zelića su rekli da je on srčani bolesnik koji je jedva preživio ovaj događaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana