Islamista negirao krivicu za ubistvo Srbina na Kordinu

Agencije
Islamista negirao krivicu za ubistvo Srbina na Kordinu

Karlovac - Elvedin Hegić (35), radikalni islamista iz Velike Kladuše, koji je optužen da je opljačkao i rukama ugušio Srbina Momčila Španovića (75) u graničnom selu Krstinja u Hrvatskoj, izjavio je u Županijskom sudu u Karlovcu da nije kriv.

Hegić je optužen da je na pravoslavni Vaskrs u aprilu prošle godine iz BiH ilegalno prešao u Hrvatsku, ušao u dvorište Španovićeve kuće, te starcu prišao sa leđa, izudarao ga i ugušio. Prema navodima u optužnici, u usta je starcu ugurao kapu šiltericu kojom mu je u grlo nabio zubnu protezu koja ga je ugušila. Sve to je učinio kako bi ga opljačkao. Poslije ubistva po mjestu zločina razbacao je jugoslovenske dinare, a ubijenom Šćepanoviću je na glavu stavio partizansku kapu.

Dalje se u optužnici navodi da je Hegić od ubijenog starca ukrao 400 kuna, nešto jabuka i nekoliko prehrambenih proizvoda. Optuženi Hegić se tokom ročišta u sudnici posvađao sa sudijom tražeći da se iz postupka isključi javnost, nazivajući novinare fašistima.

- Imam valjan razlog da me ne slikaju i da moja fotografija na izađe u novinama. Ugrožena su moja ljudska prava. Ja ću kad-tad izaći, znanje je oružje, a ja ću ga tada upotrijebiti. Godinu me ovdje držite bez dokaza, želim pravedno suđenje. Zaustavite ovaj cirkus - govorio je Hegić sudiji, ponavljajući da će on izaći iz zatvora kad-tad.

On je prije četiri godine deportovan iz Kanade i trajno mu ja zabranjen ulazak zbog silovanja maloljetne djevojke (16). Bio je pripadnik sekte Habešija, koja osporava same temelje islama i ima bizarna vjerovanja, te je u sukobu s drugim radikalnim krilom islama - vehabijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana