Inspektoru Stojičiću zbog mita šest mjeseci zatvora

Sanja Amidžić
Inspektoru Stojičiću zbog mita šest mjeseci zatvora

Banjaluka - Republički inspektor za poslove zaštite od požara Slavko Stojičić iz Kozarske Dubice osuđen je juče pred Okružnim sudom Banjaluka na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 20.000 maraka zbog primanja mita od 1.100 maraka.

Sud je izrekao presudu nakon što je Stojičić sklopio sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom RS. U sporazumu se navodi da se dosadašnjem inspektoru izriče i mjera zabrane obavljanja inspekcijskih poslova u naredne dvije godine.

Prema optužnici, Stojičić je 1.100 maraka mita primio od direktora preduzeća "Kolorteks" iz Novog Grada. U optužnici se navodi da je bivši inspektor od septembra 2014. do 15. juna ove godine u prijedorskom odjeljenju Republičke uprave za inspekcijske poslove zahtijevao i primio navedeni iznos od direktora "Kolorteksa". Novac je tražio kako ne bi kaznio preduzeće za navodne uočene nepravilnosti. On je u početku uzeo 150, a kasnije 950 maraka.

Stojičić je uhapšen 15. juna ove godine u akciji policije kodnog imena "Kolor". Uhapšen je po naredbi Specijalnog tužilaštva RS. Tom prilikom kod njega su pronađene obilježene novčanice.

On je posljednji u nizu inspektora koji su proteklih mjeseci osuđeni zbog primanja mita. Razlika je jedino u tome što je Stojičić osuđen na svoj 56. rođendan. Prije Stojičića zbog istog krivičnog djela na godinu zatvora i 5.000 maraka kazne osuđena je i republički tržišni inspektor Marjana Vučković (59) iz Banjaluke, a na optuženičkoj klupi našao se i inspektor Poreske uprave RS Željko Orelj iz Banjaluke koji je u decembru 2014. godine osuđen na dvije i po godine zatvora zbog primanja 20.000 maraka mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana