Inspektorima platio đevape za slobodu

Nebojša Tomašević
Inspektorima platio đevape za slobodu

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Almir Đelić kazao je da je, nakon što je priveden u CJB Banjaluka, po zahtjevu inspektora na Odjeljenju za trgovinu drogom platio 139 maraka ćevape i raznu drugu hranu koju su naručili pripadnici MUP-a, a za uzvrat oni su ga pustili na slobodu.

Đelić je ovo kazao u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i Marku Kovačeviću koje terete za trgovinu drogom.

Đelić, koji je u to doba bio menadžer ćevabdžinice "Kod Muje", rekao je da su ga jednom priveli optuženi Radulović i Kovačević. Kazao je da su mu rekli da ga privode i pretresaju zbog Adisa Smajlovića kojeg je znao, a koji je problematičan.

- Tokom ispitivanja Kovačević je rekao da ću ga častiti kad dođe u ćevabdžinicu i da će dolaziti često. Neko od njih koji su me ispitivali, a bilo ih je oko 12, je rekao: "Sad će dostava, neka plati". Pitao sam kad će me pustiti, rekli su: "Čekaj da dođe dostava". Kada je hrana stigla, inspektori su mi dali račun na 139 maraka koji sam platio samo da bi me pustili - rekao je Đelić. Dodao je da ga nisu tukli i da su mu uzeli mobilni telefon "ajfon 4", koji do dana današnjeg nisu vratili.

Drugi svjedok, osuđivani Vladimir Petrović, kazao je da su ga optuženi inspektori Kovačević i Stijak tukli, a da mu je Kovačević podmetnuo drogu prilikom pretresa stana. Odbrana optuženih prigovorila je iskazima svjedoka i istakla da se njihove izjave ne tiču optužnice. Kazali su da osuđeni Petrović ima jak motiv da laže jer je zahvaljujući inspektorima i završio u zatvoru.

Tužilaštvo inspektore tereti da su bili organizovana grupa koje je prodavala heroin i marihuanu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Osim njih, optuženo je još pet inspektora koje terete za iznude iskaza, falsifikovanja i zloupotrebe položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana