Inspektori oduzetu drogu zadržali za sebe

Nebojša Tomašević
Inspektori oduzetu drogu zadržali za sebe

Banjaluka - Osuđivani narko-diler Saša Stanković rekao je u banjalučkom Okružnom sudu, na jučerašnjem suđenju inspektorima CJB Banjaluka Srđanu Raduloviću i drugima, optuženim za trgovinu narkoticima, da je nakon što je izašao iz pritvora u Banjaluci kod uživalaca vidio drogu koja je ista kao ona koja je od njega oduzeta.

On je objasnio da je droga bila specifično jakog mirisa i ljubičaste boje i da je sjeme za nju nabavio u Holandiji.

- Kod uživalaca sam mjesec poslije hapšenja vidio takvu drogu i pretpostavljam da je ona koju sam uzgojio. Ne tvrdim to. Znam da sam imao oko četiri kilograma skanka, a da su mi tužilaštvo i policija na teret stavili 1,6 kilograma i bilo mi je drago. Zato sam osuđen - rekao je Stanković.

Svjedok Aleksandar Tadić izjavio je da je prilikom pretresa kuće Stankovićevog oca, kada je nađena droga, bio i optuženi inspektor Ognjen Stijak. Ranije je svjedok optužbe Vladimir Kesić kazao da je od inspektora dobio skank koji je bio jakog mirisa i imao primjese ljubičaste boje.

Banjalučki inspektori Stijak, Radulović i Marko Kovačević optuženi su da su se na području Banjaluke bavili organizovanom preprodajom droge od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Terete se i da su dio droge oduzimane od dilera zadržavali za sebe i prodavali. Osim njih, optuženo je još pet inspektora koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja i zloupotrebe položaja.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana