Inspektori od dilera tražili da za njih prodaje heroin

Nebojša Tomašević
Inspektori od dilera tražili da za njih prodaje heroin

Banjaluka - Svjedok tužilaštva osuđivani narko-diler Aleksandar Ninković iz Banjaluke ispričao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da mu je inspektor Slavko Đurić tražio da za njega i trojicu kolega inspektora prodaje heroin.

Ninković je ovo kazao na nastavku suđenja inspektorima CJB Banjaluka Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku, Marku Kovačeviću koji se terete za trgovinu drogom. Kazao je da mu je Đurić kasnije rekao da su u šverc droge upetljani Radulović i  Stijak, a da je sam saznao da sa njima radi  Kovačević.  Rekao je da na saradnju nije pristao pa su ga počeli maltretirati, naročito Stijak koji ga je jedne prilike pretresao kod škole u banjalučkom naselju Nova varoš i ništa nije našao. Rekao je da je nakon toga napravio lažni profil Stijaka sa slikom majmuna na "Fejsbuku", kako bi mu se osvetio i da je poslije toga uhapšen i pretučen.

- Uhapsili su me Stijak i Kovačević i odvezali na Partizansko groblje gdje su me pretukli. Na njihov poziv došlo je još osam inspektora koji su me tukli. Znam da su me maltretirali jer neću da radim s njima i imam dokaz protiv njih  - ispričao je Ninković.

On je objasnio da je zbog svoje zaštite snimio razgovor s Đurićem u kojem se govori o tome kako inspektori dilaju drogu i kako Đurić od njega traži da diluje za njih. Snimak je odnio u SIPA i prijavio inspektore. Odbrana je prigovorila iskazu Ninkovića jer kako kažu on ima motiv da priča protiv inspektora zbog kojih je ranije osuđen za trgovinu drogom. Stijak je rekao da ga je pretresao jer je registrovani narko-diler. *

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana