Inspektori nisu tukli uhapšenog Ostojića

Nebojša Tomašević
Inspektori nisu tukli uhapšenog Ostojića

Banjaluka - Svjedok odbrane optuženog inspektora Marka Kovačevića, policajac Danijel Vuković, juče je izjavio u banjalučkom Okružnom sudu da Kovačević i njegove kolege inspektori nisu tukli Marka Ostojića prilikom hapšenja u Čelincu.

On je svjedočio na nastavku suđenja u predmetu koji se osim protiv Kovačevića vodi i protiv policijskih inspektora Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka zbog trgovine drogom i drugih djela. Inače, Ostojić je privođen u martu 2012. godine zbog sumnje da se bavi dilanjem droge.

- Niko nije tukao Ostojića. U akciji njegovog hapšenja učestvovali su Kovačević, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Dario Dabić. Prilikom njegovog privođenja  niko nije primijenio silu, osim što su mu stavljene lisice. Nije tačno da ga je neko tukao u policijskoj stanici u Čelincu i da sam ja rekao nemojte ga više - kazao je svjedok Vuković.

Ranka Krminac, koja je kao svjedok učestvovala u pretresu stana koji koristi Ostojić u Čelincu, takođe je istakla da uhapšenog niko nije tukao u njenom prisustvu. Istu izjavu dao je i treći svjedok, policajac Vjekoslav Jokić iz Čelinca.

Ostojić je ranije u banjalučkom Okružnom sudu izjavio da su ga u martu 2012. godine u Čelincu pretukli optuženi inspektori Kovačević, Šiniković i Dabić.

Specijalno tužilaštvo Radulovića, Kovačevića i Stijaka tereti da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. godine do oktobra 2013. godine. Dabić, Šiniković, Miljković, te Goran Mihajlica i Vladimir Marčeta optuženi su za iznude iskaza, falsifikovanje isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja. Ova djela se stavljaju na teret dodatno Raduloviću, Stijaku i Kovačeviću.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana