Inspektori nisu tukli svjedoke

Nebojša Tomašević
Inspektori nisu tukli svjedoke

Banjaluka - Svjedoci u postupku protiv Radenka Zeljkovića (41) iz Banjaluke i drugih, koji su uhapšeni zbog trgovine drogom u akciji banjalučke policije "Rosulje", nisu tučeni i saslušani su i skladu sa zakonom.

Ovo su juče izjavili inspektori CJB Banjaluka u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Zeljkoviću i drugima.

Osim Radenka Zeljkovića, sudi se njegovom sinu Sandru, te Blagoju Riđešiću i Dijani Babić. Terete se da su kao organizovana grupa prodavali drogu u Banjaluci.

Inspektori Miodrag Vuković, Srđan Vukliš, Bojan Janković, Darijo Jović i Vojislav Stojanović istakli su da prema svjedocima nisu primjenjivali silu, niti su ih nagovarali ili zastrašivali da svjedoče protiv Radenka Zeljkovića i drugih. Tokom ispitivanja Sandro Zeljković je upitao inspektora Vukliša da li je njega tukao i maltretirao, dok ga je optuženi Riđešić pitao da li zna da su njega inspektori skidali golog i ismijavali mu se.

Inspektor Vukliš je rekao da nikog nije tukao niti maltretirao i da to što oni govore nije tačno.

Tužilaštvo tereti oca i sina, Radenka i Sandra Zeljkovića,  Riđešića i Babićevu da su organizovano preprodavali marihuanu i heroin na području Banjaluke od januara do decembra prošle godine. Zajedno sa njima kao članovi grupe bili su optuženi Aleksandar Bubnjević i Dražen Malešević iz Banjaluke. Oni su priznali krivicu i osuđeni su. Malešević je osuđen na tri godine, a Bubnjevića na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Radenko Zeljković poznat je policiji odranije po krivičnim djelima. Hapšen je u oktobru 2014. godine zbog demoliranja kafe-bara "Biser" u banjalučkom naselju Lazarevo i posjedovanja ručnog bacača "zolja". Tokom 2012. godine hapšen je zbog bacanja bombe na kafić "Merlin" u naselju Starčevica u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana