Inspektori: Nije bilo prinude na ispitivanju

Nebojša Tomašević
Inspektori: Nije bilo prinude na ispitivanju

Banjaluka - Inspektori u CJB Banjaluka Alen Crnadak, Siniša Krajinović, Vladimir Marčeta i Momčilo Marić juče su u banjalučkom Okružnom sudu izjavili da nije bilo prinude i pritiska prilikom ispitivanja svjedoka i optuženih za trgovinu drogom u “predmetu Bumerang” .

Kazali su da su svi svjedoci koje su oni saslušali pročitali iskaze i dobrovoljno ih potpisali.

U “predmetu Bumerang” optuženi su: Peđa Stanković (35), Ognjen Dragojević (31), Igor Šolak (34) i Danijel Čekić (26), svi iz Banjaluke.

Terete se da su početkom prošle godine preprodavali marihuanu zavisnicima na području Banjaluke.

Marihuanu su, zavisno od količine, prodavali po cijenama od deset do 50 maraka. Za razliku od izjava inspektora, optuženi, a i pojedini svjedoci, ranije su na suđenju rekli da su maltretirani u policiji.

Optuženi Stanković je u svom iskazu ispričao da su ga u banjalučkoj policiji tjerali da kleči i da su ga vezali za radijator.

Šolak je kazao da su ga natjerali da se skine go i ismijavali ga, a neko od inspektora ga je udario u testise.

On je u svojoj izjavi ranije naveo da je njegovom ispitivanju prisustvovao inspektor Crnadak, kojeg je juče u sudu pitao imaju li običaj da osumnjičene skidaju gole. Crnadak je rekao da se to radi kada je u pitanju pretres osumnjičenog.

Stanković, Dragojević, Šolak i Čekić uhapšeni su u policijskoj akciji “Bumerang” krajem aprila prošle godine.

Tada je na području Prijedora uhapšeno još 17 osumnjičenih, a zaplijenjeno je ukupno 1,5 kilograma marihuane i manja količina spida i heroina. Tokom akcije pretresen je kafe-bar “Siti” u prijedorskoj ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca.

Tada je na području Banjaluke i Prijedora policija pretresla 30 lokacija koje koriste osumnjičeni. Zaplijenjeno je oko 1,5 kilograma marihuane, 345 grama spida, deset grama hašiša, 19,3 grama heroina, 3.169 tableta trodona, četiri tablete hepatanola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana