Inspektor tvrdi da nije primio mito

Nebojša Tomašević
Inspektor tvrdi da nije primio mito

Banjaluka - Suspendovani inspektor Poreske uprave RS Saša Blagojević, koji je optužen za primanje mita, juče je u banjalučkom Okružnom sudu izjavio da ne zna kako je koverta s novcem dospjela u njegov automobil, gdje ju je pronašla policija kada je uhapšen.

Istakao je da nema objašnjenje za to, osim ako sve nije iskonstruisao Vidosav Enjaković, od koga je, prema optužnici, uzeo mito. Osim Blagojevića za primanje mita optužen je i njegov kolega Dragan Nikić (50).

Blagojević je kazao da su Enjaković, Nikić i on jednom prilikom zajedno ručali u restoranu "Globus" u Dvorovima kod Bijeljine, ali da niko nije pominjao mito.

- Dok smo bili na ručku, niko nije pominjao da za novac bude urađena bilo kakva usluga. Prije toga Nikić i ja bili smo u knjigovodstvenom birou i provjeravali knjige za pilanu "Enjaković". Vidosav nam se pridružio i insistirao da plati ručak - rekao je Blagojević.

Osim Blagojevićevog svjedočenja, na zahtjev njegove odbrane, u sudu je pušten snimljeni presretnuti razgovor između Blagojevića i advokata Nenada Trifkovića. U tom razgovoru Blagojević govori Trifkoviću da je uhapšen i da mu treba advokat.

Blagojević je Trifkoviću tada rekao: "Druže, jesi li u Bijeljini? Treba mi advokat, traže neku kovertu. Ne znam ništa o tome, treba mi advokat".

Blagojević i Nikić se terete da su od 7. novembra do 12. decembra prošle godine zahtijevali i uzeli 15.000 maraka mita od vlasnika preduzeća "Enjaković pilana" iz Bijeljine Vidosava Enjakovića. Mito su uzeli da tokom kontrole njegove pilane ne bi uradili ono što su bili dužni da urade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana