Inspektor tražio od ubice da prodaje drogu

Nebojša Tomašević
Inspektor tražio od ubice da prodaje drogu

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Duško Suvara izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da ga je policijski inspektor Srđan Radulović nagovarao da za njega i njegove saradnike prodaje drogu.

Suvara, koji je osuđivan za ubistvo, izjavio je juče da ga je sa Radulovićem upoznao inspektor Siniša Krajinović, koji ga je takođe nagovarao da prodaje heroin i marihuanu. Krajinović nije optužen, a osim Radulovića, za trgovinu drogom terete se inspektori Ognjen Stijak i Marko Kovačević. Sa njima je optuženo još pet osoba za iznude iskaza, falsifikovanje i zloupotrebu položaja.

- Inspektor Krajinović mi je 2013. godine tražio da prodajem drogu. Spojio me je sa Radulovićem, koji je jednom rekao: "Hajde da radimo, zaradimo pare." Ja sam šef Odjeljenja narkotika, neće te niko dirati - rekao je Suvara i dodao da je odbio ponudu inspektora pa je poslije toga hapšen.

Kazao je još da ga je i, nesuđeni svjedok saradnik u ovom predmetu, Goran Bošnjak nagovarao da prodaje drogu i rekao da ga šalje Radulović.

- Opet sam odbio. Kasnije su me uhapsili jer sam navodno povrijedio i oteo Bošnjaka - kazao je Suvara.

Istakao je da mu je nedavno inspektor Krajinović kazao "da se mogu uzeti pare ako ne svjedoči na sudu", ali i to je odbio.

Branilac optuženog Radulovića, advokat Branko Gudalo, prigovorio je iskazu Suvare i rekao da taj svjedok ima motiv da laže i da je nepouzdan. Gudalo je istakao da je Suvara osuđivan za ubistvo i da ga je Radulović hapsio, pa se sada sveti na ovaj način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana