Inspektor čuo optuženog kako prijeti dužniku

Nebojša Tomašević
Inspektor čuo optuženog kako prijeti dužniku

Banjaluka - Inspektor banjalučkog Centra javne bezbjednosti Miloš Bandić juče je u Okružnom sudu rekao da je čuo kako optuženi Đorđe Ćulum u telefonskom razgovoru prijeti Ranki Slijepčević i govori joj da će demolirati njen frizerski salon ukoliko "im ne bude isplatila traženi novac".

Bandić je u nastavku suđenja Ćulumu, Danku Kajganiću, Vinku Kneževiću i Andriji Čivčiću, koji se terete za iznudu novca od porodice Slijepčević, rekao da ne zna ko su ostale osobe o kojima je Ćulum govorio jer nije pominjao ničija imena.

- Toga dana smo uzimali izjavu od Ranke u prostorijama CJB Banjaluka kada joj je zazvonio telefon. Ona je problijedjela i u panici počela da viče: "Đoko zove, Đoko zove", a potom upalila spikerfon na svom telefonu. Sa druge strane sam začuo Ćulumov glas, koji se raspituje gdje se ona nalazi i pitao je da li je spremila novac. Rekao joj je: "Treba da skupiš novac do 2. oktobra, jer ako to ne učiniš, doći ću ti u salon i napraviti darmar" - ispričao je Bandić.

Dodao je da je poslije toga o svemu obavijestio dežurnog tužioca, koji je naložio da fotografišu Rankin telefon, i o svemu naprave službenu zabilješku.

Naveo je još da je, dok je sa kolegama uzimao izjavu od Rankine snahe u CJB Banjaluka, prisustvovao sličnom razgovoru, s tim da tada nije zvao Ćulum, već optuženi Čivčić.

Prema optužnici, Ćulum, Čivčić, Knežević i Kajganić se  terete da su Ranki i njenom sinu Siniši pozajmili 32.000 maraka sa kamatom od 15 do 20 odsto. Potom su na osnovu toga od januara do septembra 2008. godine na ime kamata uzeli 55.000 maraka. Navodi se da su optuženi od njih tražili da im osim toga još vrate 115.000 maraka kao dug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana