Imovina Branislava Smiljanić zasnovana na fiktivnim ugovorima

Goran Obradović
Imovina Branislava Smiljanić zasnovana na fiktivnim ugovorima

Banjaluka - Tužilac Miodrag Bukarica izjavio je u petak u Osnovnom sudu u Banjaluci da je dokazano da imovina koju posjeduju Branislav Smiljanić i Sandro Kaurin, a koji su optuženi za zelenaštvo i iznudu, nije u skladu sa njihovim zakonskim prihodima i da je nelegalno stečena, te da im treba biti privremeno blokirana.

On je dodao da se ova ročišta u drugim zemljama završavaju za pet dana, a ovo se odužilo i to je omogućilo optuženima da stupe u kontakt sa svjedocima, zbog čega su oni mijenjali iskaze. Bukarica je istakao da je tužilaštvo dostavilo ugovor o tome da je Smiljanić kupio stan od 44 kvadratna metra, a potom da ga je prodao trećem licu.

- Stojka i Milorad Tošić u policiji su izjavili da nisu kupili stan od Smiljanića, već su zaključili fiktivni ugovor, a na ročištu su drugačije izjavili. Kad je u pitanju stan od 70 kvadratnih metara, svjedok je i u policiji i na sudu rekao da on nije vlasnik i da je riječ o fiktivnom ugovoru - pojasnio je Bukarica.

On je rekao i da "audi A6" i "audi A7" nisu vlasništvo Miodraga Pejića, već Smiljanića, koji ih je i koristio, a akcije na berzi i džip "tuareg", koji su u vlasništvu Kaurina, takođe nisu u skladu sa njegovom zakonskim prihodima.

Smiljanićev advokat Miljkan Pucar rekao je da tužilaštvo nije dokazalo da imovina pripada Smiljaniću, niti su pokušavali da to dokažu.

- Istragu je trebalo da vodi tužilac, a u ovom slučaju sve je radila policija. Nijednog svjedoka nije ispitao tužilac, a to je bila njegova dužnost. Ne postoji ni naredba o sprovođenju finansijske istrage, a mnogi svjedoci su bili vrijeđani i fizički maltretirani - istakao je Pucar.

Kaurinov advokat Marica Ćulum navela je da sud treba da odbaci naredbu o privremenom oduzimanju imovine za njenog branjenika.

- Džip "tuareg" je kupio tako što je dao svoj "džip pajero" i doplatio šest hiljada maraka - rekla je Marica Ćulum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana