Ilijić priznao da je ubio prijatelja

Nebojša Tomašević
Ilijić priznao da je ubio prijatelja

Banjaluka - Jasmin Ilijić (23) iz Banjaluke priznao je u petak, u banjalučkom Okružnom sudu da je ubio svog prijatelja Mustafu Likića iz Sanskog Mosta.

Ilijić je krivicu priznao pred sudijom za prethodno saslušanje Draganom Aćićem. On je mirno kazao kriv sam, priznajem krivicu.

Nakon ovog priznanja njegov predmet biće ustupljen sudećem vijeću koje bi u roku od mjesec dana trebalo da izrekne presudu Ilijiću.

Prema optužnici Ilijić se 29. maja ove godine potukao s Likićem ispod zidina tvrđave Kastel na lijevoj obali Vrbasa u Banjaluci. Tuči je prethodila svađa, a tokom tuče  Ilijić je snažnim udarcem oborio Likića na zemlju. Nesrećni mladić je prilikom pada glavom udario u kamen i onesvijestio se.

Ilijić ga je dok je onesviješten ležao na zemlji nogom udario više puta u glavu. Nakon premlaćivanja, Ilijić je žrtvu dok je bila u nesvijesti odvukao i bacio u Vrbas.  Likić se utopio, a njegovo tijelo pronađeno je 10. juna u blizini Lipovačke ulice u banjalučkom naselju Lazarevo. Tijelo su pronašli ribari koji su obavijestili policiju. Pošto je Vrbas izbacio leš, policija je obavila uviđaj i u prvi mah sumnjalo se da je riječ o samoubistvu, o čemu je tada i obaviještena javnost. Međutim, daljom istragom banjalučka policija je došla do dokaza da je ipak riječ o ubistvu, zbog čega je uhapšen Ilijić.

Tokom istrage je utvrđeno da povrede koje je Likić zadobio tokom tuče nisu bile smrtonosne i on bi najvjerovatnije preživio da ga  Ilijić nije bacio u vodu. Likić je živio u Sanskom Mostu i često je dolazio u Banjaluku.

Optuženi Ilijić se trenutno nalazi u pritvoru koji mu je produžen po rješenju Okružnog suda Banjaluka. Optužnicu protiv njega  banjalučki Okružni sud potvrdio je 8. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana