Hodžiću osam godina za pokušaj ubistva bivše djevojke

Agencije
Hodžiću osam godina za pokušaj ubistva bivše djevojke

Sarajevo - Izricanjem zatvorske kazne u trajanju od osam (8) godina danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) okončano suđenje Semiru Hodžiću koji je oglašen krivim za pokušaj ubistva njegove bivše djevojke Adelise Musić 19. marta 2013. godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija.

Ova prvostepena presuda izrečena je na temelju izvedenih dokaza koji Hodžića terete da je u svom vozilu ("ford-fiesta") nožem nanio više ubodnih rana Adelisi Musić, nakon čega je i sebe ranio u predjelu grudnog koša, a što je, navodno, učinio, jer je ona raskinula s njim.

Prilikom odmjeravanja visine krivičnopravne sankcije u ovom predmetu, Vijeće KSS-a  imalo je u vidu otežavajuće okolnosti, odnosno ispoljenu brutalnost u izvršenju krivičnog djela, kao i  olakšavajuće - stepen uračunljivosti, činjenicu da ranije nije osuđivan i držanje pred sudom (minimalna zaprijećena kazna za ovo krivično djelo je pet godina).

Sud je, istovremeno, donio Riješenje kojim se okrivljenom produžava mjera pritvora, a u izdržavanje kazne, kada i ako postane pravomoćna, uračunaće se vrijeme provedeno u pritvoru.

Oštećena u ovom slučaju je s odštetnim zahtjevom upućena na parnicu.

Optužnica u ovom predmetu podignuta je 11., a potvrđena 12. juna 2013. godine.

S obzirom na to da se radi o prvostepenoj presudi, strane u ovom postupku zadržavaju pravo žalbe u roku od 15 dana od primitka pisanog otpravka presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana