Fiktinvnim prepisom skrivao stan

Goran Obradović
Fiktinvnim prepisom skrivao stan

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Veselin Vukašinović rekao je u banjalučkom Osnovnom sudu na ročištu o oduzimanju imovine osumnjičenim za zelenaštvo Branislavu Smiljaniću i Sandru Kaurinu da je Smiljanićev stan prepisan na njega, iako nije dao novac za stan.

Vukašinović je ispričao da je odranije poznavao Smiljanića, kada ga je angažovao da na kući Nedjeljka Kosa postavlja PVC stolariju i da su mu njegova supruga i on to plaćali u ratama.

- Radim u bolnici pa me kasnije Smiljanić nekoliko puta pitao da mu pomognem da dođe do nekih ljekara za pregled. Kasnije sam imao saobraćajnu nesreću, upao sam u finansijsku krizu i nisam imao novca za popravku vozila. Smiljanić mi je tada posudio novac i rekao da se ne brinem kada ću ga vratiti. Prošla su dva mjeseca i nisam uspio da prodam stan, pa me je bilo sramota i pitao sam Smiljanića mogu li da uradim nešto za njega - rekao je Vukašinović.

Dodao je da ga je poslije nekoliko dana Smiljanić pozvao putem telefona i rekao da dođu do notara da prepišu stan na njega.

- Otišli smo kod notara Gorana Golića i ja sam potpisao ugovor za kupovinu stana koji je bio površine oko 70 kvadratnih metara i vrijedio je 120.000 maraka. Nisam za njega dao novac, niti uzeo ugovor, a nisam imao ni ključeve tog stana - istakao je Vukašinović.

Vukašinović je rekao da ga je ispitivalo sedam-osam inspektora i da ga je jedan od njih pogodio pepeljarom. Sudija David Tomić udaljio je Smiljanića iz sudnice na 15 minuta zbog prigovora tužiocu Miodragu Bukarici.

Kaurinova vjerenica Sanja Vlačić rekla je da je ona džip "folksvagen tuareg" dobila od njega kao vjerenički poklon i da je to njeno vozilo.

Smiljanić i Kaurin optuženi su da su se tokom dužeg perioda bavili zelenaštvom i iznudom i predloženo je da se privremeno blokirana njihova imovina vrijedna oko 700.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana