Dvojici dilera droge četiri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Dvojici dilera droge četiri godine zatvora

Banjaluka - Državljani Hrvatske Ilija Arbutina i Stevan Krstinić osuđeni su pravosnažno na po dvije godine zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog šverca oko 1,7 kilograma marihuane.

Sekretar ovog suda Jelena Despotović je kazala da je vijeće samo potvrdilo presudu banjalučkog Okružnog suda izrečenu u februaru ove godine.

- Vijeće je poslije razmatranja ovog slučaja odbilo žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane - kazala je Despotovićeva.

Prema navodima u presudi, Arbutina i Krstinić su od njima poznate osobe nabavili 1.700 grama marihuane, koju su namjeravali da prodaju na području RS. Oni su drogu držali u ulici Branka Ćopića u Novom Gradu, kod stadiona FK Sloboda, dok ih policija nije otkrila i uhapsila kada su namjeravali da je uzmu.

Njima će u izrečenu kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u kojem se nalaze od 29. avgusta prošle godine. Oni su uhapšeni 28. avgusta prošle godine nakon što je policija dobila dojavu da su nepoznate osobe iz Hrvatske prevezle drogu u BiH. Njih je policija otkrila kod stadiona Fudbalskog kluba Sloboda u Novom Gradu.

Prilikom hapšenja oni su policajcima pokazali mjesto gdje su sakrili drogu u živici u ulici Branka Ćopića u Novom Gradu.

Arbutina je tokom svjedočenja u banjalučkom Okružnom sudu ranije izjavio da je zajedno sa optuženim Stevanom Krstinićem u Hrvatskoj na imanju Milana B. ubrao vrhove indijske konoplje i da je on sam prevezao u BiH. Rekao je da je to bila industrijska konoplja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana