Dvojici dilera 30 mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Dvojici dilera 30 mjeseci zatvora

Banjaluka - Vladimir Damjanić (33) iz Banjaluke osuđen je na 22 mjeseca, a Aleksandar Kajkut (37) na osam mjeseci zatvora u banjalučkom Okružnom sudu.

Presudu im je poslije ponovljenog suđenja izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić.

Oni su u prvostepenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu u predmetu "Kanon" oslobođeni optužbi usljed nedostatka dokaza.

Ovu presudu u odnosu na njih u oktobru prošle godine ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na novo suđenje.

Prema navodima u presudi, Kajkut i Damjanić su bili članovi grupe Dragoljuba Pašagića koja je od aprila do oktobra 2011. godine u Banjaluci preprodavala kokain i marihuanu. Njih dvojica su drogu prodavali po cijenama od 10 do 50 maraka, zavisno od količine i vrste.

Poslije ukidanja presude i tokom ponovljenog suđenja tužilaštvo je izmijenilo optužnicu za Kajkuta i Damjanića. Tim izmjenama izbrisane su neke osobe kojima su prema ranijoj optužnici oni prodavali drogu.

U predmetu "Kanon" devet osoba sa kojima su sarađivali Kajkut i Damjanić osuđeno je u februaru prošle godine u Okružnom sudu na ukupno 25 godina zatvora zbog trgovine drogom. Ovu presudu u odnosu na njih potvrdio je Vrhovni sud RS. Osuđeni su: Dragoljub Pašagić i Goran Novalija na po pet godina zatvora, a Danijel Delić na četiri godine. Ljubiša Jaćimović osuđen je na tri godine zatvora, a Dragan Jovanić na dvije godine i šest mjeseci. Na po dvije godine zatvora osuđeni su Zoran Balta i Ana Mastilo, a Vladimir Petrović na godinu. Darjan Dojčinović osuđen je na osam mjeseci zatvora.

Oni su uhapšeni početkom oktobra 2011. godine godine u policijskoj akciji "Kanon".+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana