Dvojica mladića optuženi za prijetnje nožem i pljačku

Blic
Dvojica mladića optuženi za prijetnje nožem i pljačku

BEOGRAD - Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podigao je optužnicu protiv okrivljenih N.B. (21) i N.K. (21) zbog postojanja opravdane sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo Razbojništvo.

Optuženima se stavlja na teret da su krivično djelo izvršili dana 31. maja 2023. godine, oko 18.15 časova, zajedno sa maloletnim I.D., prema kom je postupak pravnosnažno okončan, na taj način što je najprije okrivljeni N.B. telefonom pozvao maloljetnog oštećenog da se nađu na Novom Beogradu, u blizini studentskog grada u bloku 34, pa kada su krenuli da šetaju, N.B. je izvadio nož, uperio ga ka oštećenom, uhvatio ga za nadlakticu i odveo ga do obližnje zgrade, prenosi Blic.

- Kada su ušli u pomenutu zgradu tamo su ih čekali okrivljeni N.K. i maloljetni I.D., nakon čega je N.B. oštećenog udario u potiljak uslijed čega je on pao, zatim su okrivljeni počeli da šutiraju oštećenog, pa je N.K. zatražio od oštećenog da skine patike i duksericu, što je oštećeni i uradio, a tada mu je iz jedne patike ispalo 50,00 evra, koje je okrivljeni N.K. uzeo kao i 1.800,00 dinara koje je našao u džepu od rukava dukserice, nakon čega su okrivljeni tražili od oštećenog da im preda svoj telefon marke „Ajfon 8“ i da ga resetuje, što je oštećeni učinio od straha, jer su okrivljeni izvadili noževe i prislonili ih oštećenom na butinu, nakon čega su mu rekli da pazi da se ne pročuje šta se desilo i da ne priča o tome drugima, a naročito ne policiji jer će 'raditi noževi', navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Javni tužilac je predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivim i da ih kazni po zakonu.

Za krivično djelo Razbojništvo propisana je kazna zatvora u trajanju od dvije do 10 deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana