Dvije žene organizovale prostituciju

N. T.
Dvije žene organizovale prostituciju

Tuzla - Protiv dviju žena, B. H. (32) i E. M. (21) iz Tuzle, kao i njihovog sugrađanina H. J. (37), koji se terete da su se bavili organizovanjem prostitucije na području ovog grada, Kantonalno tužilaštvo Tuzla predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora.

Istovremeno je donesena i naredba o sprovođenju istrage protiv Tuzlaka N. S. (43) i H. J. (37) koji se sumnjiče da su pripadali ovoj grupi.

Prema nezvaničnim informacijama, vođa grupe bila je B. H. koja se sumnjiči da je od početka prošle do 6. marta ove godine veći broj djevojaka navodila na pružanje seksualnih usluga.

Ona je djevojke nudila muškarcima u iznajmljenim stanovima, kućama i ugostiteljskim objektima na području Tuzlanskog kantona. Saznajemo da je za ove usluge uzimala od 70 do 200 maraka. Grupa je uhapšena u srijedu poslije višemjesečnih aktivnosti.

- Postupajući po naredbama Kantonalnog suda Tuzla, pretreseno je pet stambenih objekata i uhapšeno pet osoba. Prilikom pretresa objekata koje koriste osumnjičeni pronađeni su i određeni predmeti. Dvije osobe su poslije ispitivanja puštene na slobodu, dok je troje uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato u nadležnost Tužilaštva - saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Izvor blizak istrazi je rekao da je ova akcija nastavak prošlomjesečne, u kojoj je uhapšen Sadik Abdulahović zbog organizovanja prostitucije. On je dovodio djevojke u svoj iznajmljeni stan u Tuzli, gdje su one pružale seksualne usluge klijentima za novac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana