Dujić: Zažmirio sam i ispalio rafal

Nebojša Tomašević
Dujić: Zažmirio sam i ispalio rafal

Banjaluka - Danijel Dujić (26) iz Gradiške, koji je optužen za ubistvo Radovana Stijakovića (49), izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je to uradio kako bi zaštitio druga Roberta Stijakovića (26), koji je optužen da je naručio ubistvo.

Dujić je ispričao na koji način je ubio Radovana i kazao da to nije uradio iz koristoljublja, a da je sve dogovorio sa Robertom u jednom danu.

- Robert mi je jednom prilikom rekao da bi ubio oca Radovana, koji ga maltretira i zlostavlja, ali nema hrabrosti i pitao me da li bih to uradio. Pristao sam jer mi je Robert bio kao brat - kazao je Dujić.

Dodao je da ga je u večeri ubistva Robert pozvao i kazao da ga je putem telefona pozvao Radovan i rekao mu "da će imati posljednji razgovor".

- Bio sam ubijeđen da bi Radovan mogao ubiti Roberta. To veče poslije poziva Robert je došao kod mene, uzeo sam pušku i otišao prema Radovanovoj kući - rekao je Dujić.

Istakao je da je otišao iza kuće, gdje čekao da Radovan dođe.

- Kad je ušao u kuću, vidio sam da je u dnevnom boravku upalio svjetlo. Preskočio sam ogradu i prišao kući sa zadnje strane. U tom trenutku oklijevao sam. Zatim sam pomislio na Roberta i pritisnuo okidač. Ne znam koliko sam metaka ispalio, jer je puška bila podešena na rafal. Samo sam stisnuo. Zažmirio i stisnuo - rekao je Dujić drhtavim glasom.

Prema optužnici, Dujić je hicima iz automatske puške iz koristoljublja ubio Radovana Stijakovića 22. januara ove godine u Kočićevu kod Gradiške. Robert Stijaković je optužen da je podstrekao svog kuma Dujića da ubije njegovog oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana