Drobac prije ubistva majku isjekao po rukama

Nebojša omašević
Drobac prije ubistva majku isjekao po rukama

Banjaluka - Rane na rukama ubijene Nevenke Drobac (75) ukazuju na to da se ona branila od sina Miroslava Dropca koji je zaklao, kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu vještak specijalista sudske medicine dr Željko Karan.

On je na nastavku suđenja Dropcu, koji je optužen za ubistvo, rekao da je nesrećna Nevenka umrla usljed iskrvarenja iz duboke rezne rane na vratu.

- Rana na vratu je masivna i duboka i rez dolazi do kičmenog stuba. Nevenka je imala i rezne rane po rukama koje su mogle nastati dok se branila - objasnio je Karan.

Svjedok tužilaštva psihijatar iz bolnice u Prijedoru Nada Milovanović istakla je da joj je Drobac u bolnici rekao da je nožem ubio majku u porodičnom stanu. Istakla je da je to prijavila policiji.

Miroslav Drobac se optužnicom tereti da je majku Nevenku ubio nožem 22. januara ove godine u njihovom stanu u ulici Akademika Jovana Raškovića u Prijedoru. Prvo se posvađao s majkom, a potom je u neuračunljivom stanju uhvatio rukama za vrat i počeo da je davi. Poslije toga je uzeo kuhinjski nož oštrice dužine 13 centimetara i zaklao je, a zatim s krvavim nožem i okrvavljen izašao iz stana i otišao do kafe-bara "Metropolis" u ulici Miloša Obrenovića.

U kafiću se ponašao agresivno pa je vlasnik pozvao policiju koja ga je uhapsila i privela u psihijatrijsko odjeljenje Opšte bolnice u Prijedoru. Tada se nije znalo da je on ubio majku. To je priznao medicinskom osoblju bolnice, poslije čega je policija otišla do stana i zatekla jeziv prizor, odnosno zaklanu Nevenku.

Drobac se nalazi u pritvoru u Psihijatrijskoj klinici Sokolac jer je utvrđeno da boluje od paranoidne šizofrenije. Poslije hapšenja policiji je kazao da je sve uradio po naređenju "Isusa Hrista i Egipćana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana