Drobac i Bašić oslobođeni optužbe za silovanje

Nebojša Tomašević
Drobac i Bašić oslobođeni optužbe za silovanje

Banjaluka - Mile Drobac (25) i Duško Bašić (24) iz Svodne kod Novog Grada u banjalučkom Okružnog sudu oslobođeni su optužbi za silovanje, potvrdila je Dropčev advokat Duška Bogojević.

Oni su oslobođeni optužbi jer sudsko vijeće kojem je predsjedavala Vesna Stanković-Ćosović smatra da nema dokaza da su optuženi počinili krivično djelo.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite žrtve, a počelo je krajem decembra prošle godine.

Prema navodima u optužnici, Drobac i Bašić su silovali djevojku J. P. (20), koju su poznavali odranije, 11. avgusta prošle godine između tri i četiri časa u Svodni kod Novog Grada. Prije silovanja dvojica pomenutih mladića i djevojka    bili su gosti na jednoj svadbi. Prema pričama mještana Svodne, mladići su bili pijani, a silovanje je prijavila drugarica djevojke. Neki od mještana su rekli da je sve počelo tako što je djevojka krenula u jedan poljski WC. Za njom je krenuo i jedan od mladića. Poslije toga zajedno sa drugarom ju je silovao u kući koja se nalazi u blizini.

Silovana djevojka ranije je medijima ispričala da su je napali i silovali poznanici na livadi u Svodni kada je sa svadbe krenula u poljski toalet.

- Tukli su me i ubrzo sam izgubila svijest. Probudila sam se sa modricama po tijelu. Džemper na meni bio je pocijepan, majica je bila sva od blata, noga me je strašno boljela i jedva sam došla do bakine kuće - ispričala je tada djevojka.

Ona je na svom "Fejsbuk" profilu, na dan kada je prijava o silovanju dostavljena policiji, napisala: "I ponekad se dogodi da te neko izda", a zatim i pjesmu pod nazivom "Slučajno", u kojoj je refren: "To nikada nisam smeo, a želim te jako. Stani malo, nemoj tako, nemoj dok nas gleda svako."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana