Dogovorili prodaju droge na Partizanskom groblju

Nebojša Tomašević
Dogovorili prodaju droge na Partizanskom groblju

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Slavko Đurić u banjalučkom Okružnom sudu je izjavio da su optuženi inspektori CJB Banjaluka Srđan Radulović, Ognjen Stijak i Marko Kovačević činili zločinačko udruženje za prodaju droge na području Banjaluke.

- Svi smo bili članovi zločinačkog udruženja, a plan djelovanja smo dogovorili na sastanku u Banjaluci kod Partizanskog groblja. Kovačević i ja sarađivali smo sa narko-dilerima Damirom Čudićem i Vladimirom Kesićem, koji su prodavali marihuanu. Radulović i Stijak su sarađivali sa Goranom Bošnjakom, koji se bavio preprodajom heroina - rekao je Đurić na početku suđenja optuženima. Dodao je da je sedmično od prodaje heroina svaki od njih dobijao oko 200 maraka, a od marihuane mjesečno oko 1.000 maraka. Optuženi su prigovorili iskazu Đurića i istakli da on laže. Juče je trebalo da svjedoči i Nedjeljko Lubura, bivši načelnik banjalučke kriminalističke policije.

Đurić je priznao krivicu za pripadnost ovom udruženju i zaključio sporazum sa Specijalnim tužilaštvom RS prema kojem se obavezao da svjedoči. Osim Radulovića, Stijaka i Kovačevića, optuženi su i šef Odsjeka za borbu protiv neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge CJB Banjaluka Goran Mihajlica, te inspektori Darijo Dabić, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Vladimir Marčeta. Terete se za iznudu iskaza, nanošenje teških povreda, falsifikovanje službene isprave, lažno prijavljivanje krivičnog djela, te povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana