Doboj: Trojici dilera devet godina zatvora

Dijana Dujić
Doboj: Trojici dilera devet godina zatvora

Doboj - Zoran Grgić i Mitar Božičković iz Doboja, te Adnan Kamarić iz Gračanice osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na po tri godine zatvora zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droge.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji su optuženi zaključili za Okružnim tužilaštvom. U presudi se navodi da su Grgić i Božičković zajedno Nerminom Brkovićem iz Zenice, braćom Mehmedom i Farukom Mujkićem, Bojanom Tutnjevićem i Jasminom Jugićem iz Doboja od marta od septembra prošle godine, nabavljali, držali  i prodavali  marihuanu, spid i heroin. Nermin Brković je nabavljao drogu na području Zeničko-dobojskog kantona, koju je dovozio u Doboj i prodavao Božičkoviću i još tri osobe koje su je preprodavale narkomanima.

Prema navodima u presudi Grgić je sa Nisvetom Karahodžićem iz Tešnja, Damirom Dobrićem i Sašom Gajićem iz Doboja u istom periodu i na isti način nabavljao opojnu drogu marihuanu i spid. Karahodžić je od njemu poznatih lica nabavljao opojnu drogu na području Federacije BiH, koju je potom na području Teslića i Federacije BiH prodavao  Grgiću, a koji ju je takođe preprodavao.

Optuženi Grgić je kriv, jer je zajedno sa Šemsudinom Skopljakom, Domirom Dobrićem i Benjaminom Bećirovićem iz Doboja  u istom periodu i na isti način nabavljao i prodavao opojnu drogu heroin. Skopljak je na neutvrđen način od njemu poznatih lica nabavljao heroin, koji je lično prodavao ili posredstvom Dobrića, Bećirovića i optuženog Grgića.

U presudi se navodi da su Adnan Kamarić i Grgić zajedno sa Dobrićem, Gajićem i Salihom Buljubašićem u istom periodu nabavljali i preprodavali heroin. Kamarić je nabavljao heroin, prodavao ga na području  Doboja i Petrova, odnosno na mostu između Gračanice i Karanovca.

Akcija "Vila"

Policija je uhapsila Zorana  Grgića, Mitra Božičkovića i Adnana Kamarića 18. septembra prošle godine  u sklopu akcije "Vila", usmjerene na suzbijanje proizvodnje i prometa opojne droge. Tada su uhapšeni i  braća Mehmed i Faruk Mujkić, Saša Gajić, Bojan Tutnjević, Šemsudin Skopljak, Damir Dobrić i Benjamin Bećirović, svi iz Doboja. Sa uhapšenima su sarađivali i Nermin Brković iz Zenice, te Jasmin Jugić i Salih Buljubašić iz Doboja, koji su se u to vrijeme nalazili na izdržavanju zatvorske kazne zbog preprodaje droge.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana