DNK razotkrio bivšeg policajca

Nebojša Tomašević
DNK razotkrio bivšeg policajca

Banjaluka - Policija je imala informacije da je bivši policajac Vladimir Malić iz Banjaluke učestvovao u pljački 74.000 maraka iz "Pošta Srpske" u banjalučkom naselju Vrbanja, a to je potvrđeno i vještačenjem DNK tragova.

Ovo je na nastavku suđenja Maliću i Jovanu Jošilu u banjalučkom Okružnom sudu izjavio inspektor Bojan Vujanović, koji je istraživao ovaj slučaj. Malića optužnica tereti za pljačku, a Jošilo je optužen da mu je pomogao nakon izvršenja krivičnog djela.

Vujanović je dodao da je on korektno postupao prema Maliću i Jošilu, ali i istakao da su i oni bili korektni.

- Tokom istrage imali smo operativna saznanja da je Malić učestvovao u pljački. Prijave protiv njega i Jošila su podnesene četiri godine nakon pljačke jer je tek tada završeno vještačenje tragova i prikupljeni dokazi - objasnio je Vujanović i dodao da se u ovom slučaju još uvijek traga za dvojicom nepoznatih učesnika pljačke.

Prema navodima u optužnici, Malić je opljačkao poslovnicu "Pošta Srpske" u ulici Rade Radića 10. novembra 2009. godine zajedno sa još dva za sada nepoznata lica. Nakon toga su pobjegli "audijem 80", u kojem ih je čekao treći saučesnik. Jošilo se tereti da je poslije pljačke 11. novembra pomogao Maliću da nabavi zdravstvenu knjižicu na lažno ime Igor Golijan, da bi sanirao povrede koje je zadobio dok je palio "audi 80" kako bi prikrio tragove zločina.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana