Đurđević negirao krivicu za smrt vozača zastave

Nebojša Tomašević
Đurđević negirao krivicu za smrt vozača zastave

Banjaluka - Dragan Đurđević (22) iz Gradiške u banjalučkom Okružnom sudu izjavio je da nije kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Branko Pavlović (45) iz Krušika kod Gradiške.

Prema optužnici koju je protiv njega nedavno podiglo tužilaštvo, saobraćajnu nesreću prouzrokovao je 9. aprila prošle godine oko 3.05 časova u Krušiku kod Gradiške. Nesreća se dogodila kada je Đurđević "renoom senik" naletio na "zastavu 128" kojom je upravljao nastradali Pavlović. Đurđević je "renoom senik" išao iz pravca Gradiške prema Kozarskoj Dubici te udario u bočni lijevi dio "zastave" i bukvalno je prepolovio.

U optužnici stoji da je u vrijeme nesreće Đurđević bio pijan i u krvi imao 0,46 promila alkohola. Vozio je i bez vozačke dozvole i prava na sticanje iste. Dalje se u optužnici navodi da se kretao nedozvoljenom brzinom od 116 kilometara na čas iako je na tom dijelu puta brzina kretanja vozila ograničena na 50. Nesreća se dogodila u trenutku kada se vozač "zastave" sa sporednog puta iz Krušika uključivao na put Gradiška - Kozarska Dubica. U trenutku udara "senika" vozač "zastave" se već bio uključio na taj put i prednjim dijelom vozila prešao u lijevu kolovoznu traku.

Očevici nesreće, mještani naselja Kruškik kažu da ih je stravičan udar trgnuo iz sna.

- Suprugu je probudio krš i lom, a onda je ona mene digla iz kreveta. Ka­d smo priletjeli u pomoć, Pavloviću nije bilo spasa, "zastava 128" je bila prepolovljena, a dva dijela ovog vozila bila su 70 metara jedan od drugog - priča Ratko Bulović, čija je kuća blizu mjesta nesreće.

Nastradali Pavlović bio je radnik preduzeća "Standard" iz Gradiške gdje je radio kao ložač. Tog jutra kada je poginuo išao je na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana