Đukić oslobođen optužbe za iznudu novca od Roguljića

Nebojša Tomašević
Đukić oslobođen optužbe za iznudu novca od Roguljića

Banjaluka - Goran Đukić (41) iz Banjaluke oslobođen je juče u banjalučkom Okružnom sudu optužbe da je pokušao da iznudi 55.000 maraka od banjalučkog biznismena Slavka Roguljića.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović koja je rekla da je optuženi oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Ćosovićeva je istakla da vijeće smatra da tužilaštvo nije dokazalo da je Đukić angažovao Radovana Lukajića i nepoznatu osobu da od Roguljića iznude novac.

- Nesporno je da je Lukajić primijenio ozbiljnu prijetnju  prema Roguljiću radi naplate  duga 55.000 maraka prema Đukiću. Međutim, tužilaštvo nije dokazalo da je to tražio optuženi - rekla je sudija Stanković-Ćosović.

Prema navodima u optužnici, Đukić se tereti da je angažovao Radovana Lukajića koji je u bjekstvu i nepoznatu osobu da iznude 55.000 maraka koje Roguljić duguje Đukiću.

U optužnici se navodi da su Lukajić i za sada nepoznata osoba 24. oktobra prošle godine ušli u Roguljićev stan u Beogradu, u kojem su ga zatvorili sa suprugom Nevenkom Roguljić  i tražili novac.  U stan su ušli tako što su se predstavili da su policajci. Kada im je Nevenka Roguljić otvorila vrata Lukajić ju je odgurnuo  i zajedno sa saučesnikom ušao u stan. Lukajić je tada rekao Roguljiću da neće izaći iz stana dok im ne preda 55.000 maraka koje duguje Đukiću. Roguljić je zatim pozvao zeta Milorada Kovačevića i rekao mu da razgovara putem telefona sa Đukićem radi rješavanja ove situacije. Kovačević je pozvao Đukića i rekao mu da će dug preuzeti na sebe. Poslije toga Đukić je naredio Lukajiću da puste Roguljiće.

Salem Hatibović i Nihad Trnka iza rešetaka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana