Đukić negirao da je pijan skrivio smrt poznanika

Nebojša Tomašević
Đukić negirao da je pijan skrivio smrt poznanika

Banjaluka - Duško Đukić (25) iz Ribnika, koji je optužen da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov poznanik Branislav Ću­k (23), u banjalučkom Okružnom sudu negirao je krivicu.

Đukić je pred sudijom za prethodno saslušanje ovog suda u prisustvu svog advokata Duške Bogojević izjavio da nije kriv. Optužnicu protiv Đukića banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo je krajem juna ove godine.

Prema optužnici, Đukić je nesreću skrivio 22. septembra 2014. godine kada je "golfom 2" sletio s puta u selu Dragoraj kod Ribnika. U "golfu" su bili poginuli Ćuk, zatim Rajko (23) i njegova supruga Božana Gatarić (18), Đurađ i Marko Kevac, koji su lakše povrijeđeni. U optužnici je navedeno da je optuženi Đukić u vrijeme nesreće vozio pijan i da je u krvi imao 1,64 promila alkohola.

- Osim toga, vozio je nedozvoljenom brzinom od oko 82 kilometra na sat. Na tom dijelu puta brzina je saobraćajnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat. Usljed svih tih okolnosti došlo je do nesreće. Optuženi se "golfom" kretao iz pravca Čađavice ka Ključu i dolaskom u Dragoraj u jednoj krivini izgubio je kontrolu nad vozilom. Udario je dvaput u bankinu pored puta i vozilo se prevrnulo. Ćuk je tada zadobio teške povrede od kojih je preminuo u bolnici - navedeno je u optužnici.

Nastradali Ćuk bio je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Poslije nesreće poznanici optuženog Đukića su ispričali da su on, Rajko i Božana Gatarić bili na svadbi negdje kod Mrkonjić Grada. Na putu kući svi su otišli do diskoteke "Papilon" u Čađavici, gdje su ih čekali Marko i Đurađ Kevac i Branislav Ćuk. Tu su se zadržali neko vrijeme i svi zajedno krenuli kući u ranim jutarnjim časovima. Nesreća se dogodila poslije nekoliko minuta vožnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana