Đenić prijetio da će dužniku čekićem razbiti glavu

Nebojša Tomašević
Đenić prijetio da će dužniku čekićem razbiti glavu

Banjaluka - Suspendovani sudski policajac Drago Đenić (45), koji se tereti za zelenaštvo, pokušaj ucjene i prevaru, u razgovorima putem telefona sa optuženim Branislavom Smiljanićem isticao je da će dužniku čekićem rabiti glavu i ostaviti ga invalidom.

Ovo se moglo čuti iz snimljenih telefonskih razgovora između Smiljanića i Đenića, koji su preslušani u banjalučkom Okružnom sudu. U jednom od razgovora Smiljanić govori Đeniću da ne zove suprugu dužnika, jer njegov otac  hoće da prijavi inspektorima.

Navodimo dijelove razgovora - Smiljanić: “Rekao sam ti da ne zoveš ženu, šta si napao. Meni su ljudi dužni milione pa ne navaljujem.” Đenić: “Ako se poigra napraviću ga invalidom. Gdje je on, mogu ga naći i polupaću mu čekićem glavu.” Smiljanić: “Prijavio te, kaže mi”. Đenić: “Ma nek vrati pare.”

Preslušavani su telefonski razgovori između Đenića i  S. M. koji Đeniću duguje oko 18.000 maraka. U tim razgovorima Đenić ubjeđuje S. M. da njegov kamion “volvo” proda za 33.000 maraka i da on uzme svoj dug. Dužnik S. M. je kazao Đeniću da mu je pomogao, ali da se kamion može prodati za veći iznos.

Poslije određenog vremena S. M. je pristao da Đenić proda kamion za 33.000 maraka. Đenić se tereti da je samo tokom 2006, 2007. i 2010. godine posudio ljekaru D. I. i drugoj osobi E. T. 25.000 maraka, pa im je  na ime kamata uzeo 38.000 maraka. Optužen je da je od S. M. uzeo  kamion “volvo” sa prikolicom vrijedan 60.000 maraka koji je prodao i za sebe zadržao 50.000 maraka, a  S. M. dao 10.000 maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana