Direktor poslovnice Evrorada negirao da su ga pretukli Jošilo i Šušur

Nebojša Tomašević
Direktor poslovnice Evrorada negirao da su ga pretukli Jošilo i Šušur

Banjaluka - Direktor poslovnice preduzeća "Evrorad" Mirko Krivokuća iz Novog Grada negirao je u banjalučkom Okružnom sudu da su ga pretukli Zoran Šušur i Jovan Jošilo i da su mu prijetili.

Kazao je da ga je Šućur samo ošamario, iako je u istrazi rekao da su ga Jošilo i on pretukli kako bi mu iznudili novac.

Prema optužnici, Šućur i Jošilo su 29. februara došli su "audijem A6" u krug preduzeća "Evrorad", gdje su pretukli Krivokuću kako bi od njega utjerali dug od 25.000 maraka. On je taj novac navodno dugovao Šućuru na osnovu zajedničkog ulaganja. Navodi se da su ga tukli i prijetili da će ga ubiti ako ne bude  dao novac. Prijetili su i njegovoj porodici.

Krivokuća je, međutim, u sudu kazao da to nije tako bilo, a priznao je da duguje Šućuru 25.000 maraka.

- Šućur mi je pomogao kao niko i dao novac. Dolazio je kod mene da traži svoj novac. Tog dana sam imao sastanak s delegacijom iz Slovenije da zaključim posao o izradi košnica. Zato sam ga zvao da dođe i naveo da će biti novac - kazao je Krivokuća.

Dodao je da je nakon što je došao Šućur s Jošilom, on dobio poziv od Slovenaca da od posla nema ništa.

- U tom trenutku mi je sve propalo. Šućur me pitao gdje je novac, a ja sam rekao da nema i da će biti kasnije. Ošamario me je, ali ne jako, govoreći da ga varam. Klekao sam, a on me digao i rekao: "Smiri se, ustani, haj'mo na ručak." Jošilo me nije udario nikako - rekao je Krivokuća.

Istakao je da je tada odlučio da policiji kaže da je napadnut i pretučen jer nije znao šta će i kako će da vrati novac.

Vještak medicinske struke Stojan Ćato kazao je da je Krivokuća zadobio lake povrede i to razderotinu na koljenu koja je mogla nastati i padom.

Šućur i Jošilo optuženi su za krivično djelo iznude, a Jošilo i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Oni su uhapšeni nekoliko časova nakon prijavljenog napada na Krivokuću. Tom prilikom u kući koju koristi Jošilo pronađena je puška pumparica sa 12 metaka.

Jošilo je u julu prošle godine nepravosnažnom presudom oslobođen krivice za ubistvo Nedeljka Ćuluma. Utvrđeno je da je djelovao u samoodbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana