Dileru marihuane dvije godine zatvora

N. T.
Dileru marihuane dvije godine zatvora

Doboj - Selesto Čamić iz Sarajeva osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na dvije godine zatvora zbog šverca marihuane.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Čamić zaključio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju.

On je presudom obavezan da plati 340 maraka sudskih troškova, a oduzeto mu je 5.000 KM koje je zaradio švercom narkotika. Njemu je sudsko vijeće nakon objave presude ukinulo i pritvor u kojem se nalazio od momenta hapšenja u avgustu ove godine.

Prema presudi Čamić je marihuanu švercovao zajedno sa Mihajlom Vukovićem iz Teslića protiv koga se sada vodi odvojen postupak. U presudi se navodi da su njih dvojica drogu uglavnom prodavali konzumentima na području Teslića tokom jula i avgusta ove godine. Cijena je zavisila od količine i kvaliteta droge.

Čamić i Vuković uhapšeni su 5. avgusta ove godine u zajedničkoj akciji "Plaža" koju su sproveli Centar javne bezbjednosti Doboj i MUP Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšeni su u mjestu Kosova kod Maglaja tokom primopredaje marihuane, a nakon što je policija saznala da se bave švercom narkotika. Tada su istražioci pretresom vozila koji je vozio Vuković pronašli oko pola kilograma skanka koji je on neposredno prije toga kupio od Čamića. Policija je utvrdila da je Vuković drogu platio 5.000 maraka i taj novac je i pronađen kod Čamića i oduzet.

Nakon njihovog hapšenja policija je pretresla i Vukovićevu kuću i pronašla manju količinu marihuane. Tokom akcije "Plantaža" pronađeno je i nekoliko telefona i SIM kartica putem kojih su Čamić i Vuković sa konzumentima dogovarali šverc narkotika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana